Våra hundarGårdsmyrans kennelDansk-svensk

gårdshund


Sally - Hurrelvingens Red Umbra

Sally  Hurrelvingens Red Umbra

Fler bilder finns under Galleri

Våra hundar

Vi har tre dansk-svenska gårdshundar - Henry, Billy och Sally -  och en schäfer Torneryds Hayley. Greta är inte vår hund men ändå en uppskattad del av flocken.


Henry den I

2011 önskade vår son en liten hund i julklapp. Vi bestämde oss då för att det skulle vara en hund som kunde ägna timmar åt tv-spel men också kunna springa ute i timmar.  Hunden blev dansk-svenske Henry. Han kan ligga under täcket och sova i timmar men han kan också vara ute och springa hur långt som helst. Han älskar att jaga råttor och skulle han få så skulle han också jaga hönsen. Nu nöjer han sig med att springa in i hönshuset och sno ägg. Han uppskattar också pinn- och bolljakt, och när säsongen tillåter så duger även  äpple och päron som apporter.  Sonens beskrivning av Henry "Han är för smart för sitt eget bästa"Billy - Glädjeryd Billy the Kid

Billy är född den 10 oktober 2012 och flyttade in till oss julen 2012. Se 58217/2012. Billy är röntgad HD B och har gjort BHP.


Billys pappa är Gartnervejens Höner Af Embla och hans mamma är Glädjeryd Diesela (e. Ridddarens Harry)


Han är tränad  i sök och spår och är uppflyttad till lägre klass spår och vann apellen.  Han älskar alla människor och allra mest barn. Han tar upp mycket plats och tycker om att vara i centrum.. Billy kampar gärna och gör jobb som kräver samarbete men att springa efter en boll eller pinne i timmar är inget för honom. Han sitter och skrattar när Henry spinger och jagar efter leksaker och sedan så tar han helt enkelt i från Henry "bytet" när Henry kommer tillbaka. Billy sover inte under täcket då han tycker det är alldeles för varmt.


Sally - Hurrelvingens Red Umbra

Sally är vår första "sommar-hund". Hon är minst och yngst men bestämmer över de andra. Hon är född den 8 april 2015 -  SE 26257/2015. Sally är röntgad HD A och BPH-testad.


Sally  sover under täcket i sängar och övrig tid tillbringar hon gärna i soffor. Ute är hon också i  sällskap av matte eller husse men ser ingen anledning att springa runt ute själv eller med andra hundar i onödan. Ute är man bara om man har ett uppdrag som tex att flytta på hästar eller tala om att det kommit in någon på gården som inte bor här. Ibland larmar hon även om personen i fråga bor här, bara för säkerhets  skull. Sally är besatt av Ikeas kramdjursråttor.


Sallys mamma är Kilhult's Xellenta Lady In Red och Sallys pappa är Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee.


Algot säger om Sally " Det finns inget som är så gulligt som en hund som viftar på sin halvstubbsvans som Sally, går som en vindrutetorkare hela tiden"Greta - Ekeröds Älva

Greta är inte vår hund utan ägs av Annbritt Olsson. Däremot är hon nästan som en i vår familj och Sally och Greta umgås som systrar. Ibland är de bästa lekkamrater och i bland vaktar de svartsjukt på det som de tycker är deras.

 

Greta är en city-tjej och trivs med statslivet och att bo i lägenhet. Hon precis som Billy älskar alla människor och ser alla som framtida kompisar. Greta är smidig som en vessla och benen går åt alla håll i ren glädje.


Greta är född den 13 juni 2015 , SE 41577 /2015, röntgad HD A och är BHP-testad. Gretas pappa är Riddarens Fatala Fadäs  och hennes mamma är Ekeröds Qila.
© Copyright. All Rights Reserved.